Miejsko-Gminna Biblioteka
Publiczna


w Glinojecku

PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21

CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORÓW

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Kotły i menażki : żołnierskie smaki dawniej i dziś
LDR
02607cam|a2200577|i|4500
001
n 20211203155845059246
003
_ _
MATEO_Group
005
20211203161538.0
008
211203s2019||||pl|aco||||||||001|0|pol||
020
_ _
a 9788365409966 q (oprawa twarda)
020
_ _
q (oprawa miękka) z 9788365409973
035
_ _
a MD..20211203155845059246.
040
_ _
a WA N c WA N d WA N e rda d KR U d WA N d CIE_GLI
045
2 _
b d0966 b d2019
046
_ _
k 2019
245
0 0
a Kotły i menażki : b żołnierskie smaki dawniej i dziś / c autorka koncepcji, redaktor prowadzący Iwona Dwojewska.
250
_ _
a Wydanie I.
260
_ _
a Warszawa : b [Wojskowe Centrum Edukacji Obywatelskiej im. płk. dypl. Mariana Porwita], c 2019.
300
_ _
a 239, [2] strona : b fotografie, ilustracje, portrety ; c 26 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
336
_ _
a Obraz b sti 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
380
_ _
a Książki
380
_ _
a Publikacje promocyjne
388
1 _
a 2001-
504
_ _
a Bibliografie przy większości prac.
648
_ 7
a 901-1000 2 DBN
648
_ 7
a 1001-1100 2 DBN
648
_ 7
a 1101-1200 2 DBN
648
_ 7
a 1201-1300 2 DBN
648
_ 7
a 1301-1400 2 DBN
648
_ 7
a 1401-1500 2 DBN
648
_ 7
a 1501-1600 2 DBN
648
_ 7
a 1601-1700 2 DBN
648
_ 7
a 1701-1800 2 DBN
648
_ 7
a 1801-1900 2 DBN
648
_ 7
a 1901-2000 2 DBN
648
_ 7
a 2001- 2 DBN
650
_ 7
a Żywienie w wojsku 2 DBN
651
_ 7
a Polska 2 DBN
655
_ 7
a Praca zbiorowa 2 DBN
655
_ 7
a Publikacja bogato ilustrowana 2 DBN
658
_ 7
a Bezpieczeństwo i wojskowość 2 DBN
658
_ 7
a Kulinaria 2 DBN
700
1 _
a Dwojewska, Iwona e Autor e Redakcja
710
2 _
a Wojskowe Centrum Edukacji Obywatelskiej im. płk. dypl. Mariana Porwita 4 pbl e Wydawca
920
_ _
a 978-83-65409-96-6
970
_ _
a Najnowsza publikacja Wojskowego Centrum Edukacji Obywatelskiej: "Kotły i menażki. Żołnierskie smaki dawniej i dziś".Pomysłodawczyni książki zaznaczyła, że dowódcy mieli świadomość, że najlepiej wyszkolony żołnierz nie będzie skuteczny, kiedy będzie głodny. Podkreśliła, że Napoleon mawiał, iż armia maszeruje na żołądkach swoich żołnierzy. Przypomniała, że od niemal początków wojsku towarzyszyła grochówka. Najpierw był to rozcierany groch z pietruszką, później zaczęto dodawać wędzonkę bądź boczek. - I ona dochodziła do takiego stanu, że łyżka stała na baczność
980
_ _
a 355.6(438)