PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
KATALOG KSIĘGOZBIORU FILII W MłOCKIEJ |
Kuchnia włoska
LDR | 02208cam 2200373 i 4500 | |
001 | n 20121106000142017368 | |
005 | 20181203134203.0 | |
008 | ||||||s1991||||pl||||||||||||000|||pol|c | |
020 | a 8390017237 | |
040 | a WR M d TWA e rda d CIE_GLI | |
041 | a pol h ger | |
100 | a Pieppenstock, Marianne. e Autor 1 n 2005130325 | |
245 | a Kuchnia włoska / c Marianne Piepenstock ; [przekład z niemieckiego Hanna Krogulska]. | |
260 | a Warszawa : b Wydawnictwo Czasopisma Wojskowe, c copyright 1991. | |
960 | b Czasopisma Wojskowe | |
300 | a 159 stron ; c 20 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
380 | a Książki. | |
490 | a Książki Kucharskie Heynego / Czasopisma Wojskowe | |
930 | a Seria: Książki Kucharskie Heynego | |
500 | a Tytuł oryginału : Italienische kuche. | |
521 | a ln | |
650 | a Kucharstwo 2 JHP BN | |
655 | a Wydawnictwa popularne 2 JHP BN | |
700 | a Krogulska, Hanna. e Tłumaczenie 1 n 96100358 | |
710 | a Wydawnictwo Czasopisma Wojskowe. 4 pbl e Wydawca 1 n 2013217854 | |
830 | a Książki Kucharskie Heynego 1 t 01063381 | |
920 | a 83-900172-3-7 | |
970 | a KLIMAT, KULTURA I SZTUKA WŁOCH ZŁOŻYŁY SI? NA POWSTANIE NIEZRÓWNANEJ I NIEPOWTARZALNEJ KUCHNI.NIEDOŚCIGNIONA W SWEJ RÓŻNORODNOŚCI I WYRAFINOWANEJ SZTUCE STOSOWANIA PRZYPRAW MIŁA JEST PODNIEBIENIU SMAKOSZA. KTÓŻ SI? NIE WZRUSZY NA SAMO WSPOMNIENIE O MINESTRONE, GNOCCHI DI POLENTA, BISTECCA ALLA FIORENTINA LUB ZABAIONE I CASSATA SICILIANA. WE WŁOSZECH SĄ PONADTO SETKI RODZAJÓW MAKARONÓW I DZIESIĄTKI SOSÓW, KTÓRE ZASKAKUJĄ CORAZ TO NOWYMI WARIANTAMI SMAKOWYMI. NIE MÓWIĄC JUŻ O SERZE, DZI?KI KTÓREMU KLUSKI, RYŻ, MI?SO I RYBY, WARZYWA, SUFLETY, ZUPY I POTRAWY MĄCZNE ZYSKUJĄ AROMAT I SUBTELNY SMAK.KUCHNIA WŁOSKA MOŻE STAĆ SI? INSPIRACJĄ DO PRZYRZĄDZENIA WIELU WYŚMIENITYCH POTRAW, KTÓRE ŁATWO MOŻNA PRZYGOTOWAĆ SAMODZIELNIE W DOMU I KTÓRE UROZMAICĄ WASZE MENU. | |
980 | a 641.5(083.1) |