PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
KATALOG KSIĘGOZBIORU MGBP W GLINOJECKU |
Kotły i menażki : żołnierskie smaki dawniej i dziś
LDR | 02607cam|a2200577|i|4500 | |
001 | n 20211203155845059246 | |
003 | MATEO_Group | |
005 | 20211203161538.0 | |
008 | 211203s2019||||pl|aco||||||||001|0|pol|| | |
020 | a 9788365409966 q (oprawa twarda) | |
020 | q (oprawa miękka) z 9788365409973 | |
035 | a MD..20211203155845059246. | |
040 | a WA N c WA N d WA N e rda d KR U d WA N d CIE_GLI | |
045 | b d0966 b d2019 | |
046 | k 2019 | |
245 | a Kotły i menażki : b żołnierskie smaki dawniej i dziś / c autorka koncepcji, redaktor prowadzący Iwona Dwojewska. | |
250 | a Wydanie I. | |
260 | a Warszawa : b [Wojskowe Centrum Edukacji Obywatelskiej im. płk. dypl. Mariana Porwita], c 2019. | |
300 | a 239, [2] strona : b fotografie, ilustracje, portrety ; c 26 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
336 | a Obraz b sti 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
380 | a Książki | |
380 | a Publikacje promocyjne | |
388 | a 2001- | |
504 | a Bibliografie przy większości prac. | |
648 | a 901-1000 2 DBN | |
648 | a 1001-1100 2 DBN | |
648 | a 1101-1200 2 DBN | |
648 | a 1201-1300 2 DBN | |
648 | a 1301-1400 2 DBN | |
648 | a 1401-1500 2 DBN | |
648 | a 1501-1600 2 DBN | |
648 | a 1601-1700 2 DBN | |
648 | a 1701-1800 2 DBN | |
648 | a 1801-1900 2 DBN | |
648 | a 1901-2000 2 DBN | |
648 | a 2001- 2 DBN | |
650 | a Żywienie w wojsku 2 DBN | |
651 | a Polska 2 DBN | |
655 | a Praca zbiorowa 2 DBN | |
655 | a Publikacja bogato ilustrowana 2 DBN | |
658 | a Bezpieczeństwo i wojskowość 2 DBN | |
658 | a Kulinaria 2 DBN | |
700 | a Dwojewska, Iwona e Autor e Redakcja | |
710 | a Wojskowe Centrum Edukacji Obywatelskiej im. płk. dypl. Mariana Porwita 4 pbl e Wydawca | |
920 | a 978-83-65409-96-6 | |
970 | a Najnowsza publikacja Wojskowego Centrum Edukacji Obywatelskiej: "Kotły i menażki. Żołnierskie smaki dawniej i dziś".Pomysłodawczyni książki zaznaczyła, że dowódcy mieli świadomość, że najlepiej wyszkolony żołnierz nie będzie skuteczny, kiedy będzie głodny. Podkreśliła, że Napoleon mawiał, iż armia maszeruje na żołądkach swoich żołnierzy. Przypomniała, że od niemal początków wojsku towarzyszyła grochówka. Najpierw był to rozcierany groch z pietruszką, później zaczęto dodawać wędzonkę bądź boczek. - I ona dochodziła do takiego stanu, że łyżka stała na baczność | |
980 | a 355.6(438) |