Miejsko-Gminna Biblioteka
Publiczna


w Glinojecku

PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21

KATALOG KSIĘGOZBIORU MGBP W GLINOJECKU

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Zupy : 150 przepisów
LDR
01694cam|a2200301|i|4500
001
003
_ _
MBPZg
005
20170413161610.0
008
170413s2011||||pl|||||g||||||||||||pol|c
020
_ _
a 9788362976157
040
_ _
a MBPZg c MBPZg d CIE_GLI e PNN
100
1 _
a Czarkowska, Iwona.
245
1 0
a Zupy : b 150 przepisów / c [oprac. przepisów Iwona Czarkowska, Ewa Kastelik, Magdalena Kudzia].
260
_ _
a Bielsko-Biała : b Wydawnictwo Dragon, c 2011.
960
_ _
b Dragon
300
_ _
a 139, [5] s. : b il. ; c 25 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
380
_ _
a Książka.
650
_ 7
a Zupy 2 JHP BN
700
1 _
a Kastelik, Ewa. e Opracowanie
700
1 _
a Kudzia, Magdalena. e Opracowanie
710
2 _
a Wydawnictwo Dragon. 4 pbl 1 n 2012132228
920
_ _
a 978-83-62976-15-7
970
_ _
a W polskiej tradycji kulinarnej zupa ma swoje stałe miejsce. Ożywione kontakty z innymi krajami sprawiły, że przez wieki jej skład znacznie się ubogacał. W XVII wieku Polacy znali ponad dwieście przepisów na te pyszne dania. Zupy mogą być przede wszystkim wspaniałym źródłem składników mineralnych i witamin, których dostarczają produkty wykorzystywane do ich przyrządzania. Te najczęściej używane to warzywa, owoce, mięsa i kości - źródła niezbędnych składników odżywczych. Prezentowana książka to kompendium wiedzy o zupach - rodzaje, sposoby przygotowywania, doprawiania, a także podawania. Zebrane 150 przepisów urozmaici obiad każdego dnia.
980
_ _
a 641.55/.56