PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
KATALOG KSIĘGOZBIORU MGBP W GLINOJECKU |
Zupy : 150 przepisów
LDR | 01694cam|a2200301|i|4500 | |
001 | ||
003 | MBPZg | |
005 | 20170413161610.0 | |
008 | 170413s2011||||pl|||||g||||||||||||pol|c | |
020 | a 9788362976157 | |
040 | a MBPZg c MBPZg d CIE_GLI e PNN | |
100 | a Czarkowska, Iwona. | |
245 | a Zupy : b 150 przepisów / c [oprac. przepisów Iwona Czarkowska, Ewa Kastelik, Magdalena Kudzia]. | |
260 | a Bielsko-Biała : b Wydawnictwo Dragon, c 2011. | |
960 | b Dragon | |
300 | a 139, [5] s. : b il. ; c 25 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
380 | a Książka. | |
650 | a Zupy 2 JHP BN | |
700 | a Kastelik, Ewa. e Opracowanie | |
700 | a Kudzia, Magdalena. e Opracowanie | |
710 | a Wydawnictwo Dragon. 4 pbl 1 n 2012132228 | |
920 | a 978-83-62976-15-7 | |
970 | a W polskiej tradycji kulinarnej zupa ma swoje stałe miejsce. Ożywione kontakty z innymi krajami sprawiły, że przez wieki jej skład znacznie się ubogacał. W XVII wieku Polacy znali ponad dwieście przepisów na te pyszne dania. Zupy mogą być przede wszystkim wspaniałym źródłem składników mineralnych i witamin, których dostarczają produkty wykorzystywane do ich przyrządzania. Te najczęściej używane to warzywa, owoce, mięsa i kości - źródła niezbędnych składników odżywczych. Prezentowana książka to kompendium wiedzy o zupach - rodzaje, sposoby przygotowywania, doprawiania, a także podawania. Zebrane 150 przepisów urozmaici obiad każdego dnia. | |
980 | a 641.55/.56 |