Miejsko-Gminna Biblioteka
Publiczna


w Glinojecku

PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21

CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORÓW

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               


Kuchnia polska
LDR
01702cam|a2200313|i|4500
001
n 20130425121556001402
005
20200916100042.0
008
800101s1982||||pl|a||a|||||||001|0|pol|c
020
_ _
a 8320804949
040
_ _
a WR M c WR M d CIE_GLI e rda
100
1 _
a Berger, Stanisław d (1923- ). e Autor 1 n 94203722
245
1 0
a Kuchnia polska / c Stanisław Berger.
260
_ _
a Warszawa : b Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, c 1982.
960
_ _
b PWE
300
_ _
a 798, [2] strony, [64] strony fotografii kolorowych : b rysunki ; c 25 cm.
336
_ _
a Tekst b txt 2 rdacontent
337
_ _
a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia
338
_ _
a Wolumin b nc 2 rdacarrier
380
_ _
a Książki
504
_ _
a Indeksy.
650
_ 7
a Kucharstwo 2 JHP BN
650
_ 7
a Kuchnia polska 2 JHP BN
655
_ 7
a Wydawnictwa popularne 2 JHP BN
700
1 _
a Berger, Stanisław d (1923- ). e Autor 1 n 94203722
710
2 _
a Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne. 4 pbl e Wydawca 1 n 2013060040
920
_ _
a 83-208-0494-9
970
_ _
a "Kuchnia polska" pod redakcją prof. Stanisława Bergera stoi chyba w każdym polskim domu i jest niekwestionowaną królową rodzimych książek kucharskich. I choć obecnie mamy duży wybór tego rodzaju publikacji i portali kulinarnych, nadal jest chętnie kupowana. Fenomen jej popularności można tłumaczyć tym, że jest zbiorem bazowych, sprawdzonych przepisów rodzimej kuchni i że przez lata nie miała właściwie żadnej konkurencji.
980
_ _
a 641.5.021