PODGLĄD REKORDU W FORMACIE MARC21
CENTRALNY KATALOG KSIĘGOZBIORÓW |
Kuchnia polska
LDR | 01702cam|a2200313|i|4500 | |
001 | n 20130425121556001402 | |
005 | 20200916100042.0 | |
008 | 800101s1982||||pl|a||a|||||||001|0|pol|c | |
020 | a 8320804949 | |
040 | a WR M c WR M d CIE_GLI e rda | |
100 | a Berger, Stanisław d (1923- ). e Autor 1 n 94203722 | |
245 | a Kuchnia polska / c Stanisław Berger. | |
260 | a Warszawa : b Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, c 1982. | |
960 | b PWE | |
300 | a 798, [2] strony, [64] strony fotografii kolorowych : b rysunki ; c 25 cm. | |
336 | a Tekst b txt 2 rdacontent | |
337 | a Bez urządzenia pośredniczącego b n 2 rdamedia | |
338 | a Wolumin b nc 2 rdacarrier | |
380 | a Książki | |
504 | a Indeksy. | |
650 | a Kucharstwo 2 JHP BN | |
650 | a Kuchnia polska 2 JHP BN | |
655 | a Wydawnictwa popularne 2 JHP BN | |
700 | a Berger, Stanisław d (1923- ). e Autor 1 n 94203722 | |
710 | a Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne. 4 pbl e Wydawca 1 n 2013060040 | |
920 | a 83-208-0494-9 | |
970 | a "Kuchnia polska" pod redakcją prof. Stanisława Bergera stoi chyba w każdym polskim domu i jest niekwestionowaną królową rodzimych książek kucharskich. I choć obecnie mamy duży wybór tego rodzaju publikacji i portali kulinarnych, nadal jest chętnie kupowana. Fenomen jej popularności można tłumaczyć tym, że jest zbiorem bazowych, sprawdzonych przepisów rodzimej kuchni i że przez lata nie miała właściwie żadnej konkurencji. | |
980 | a 641.5.021 |